Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
https://www.mic-immobilie.de/

Türkiye’nin Çelik Kubbesi’ne adım adım

Türkiye’nin hava sahasının uçtan uca koruyacak olan Çelik Kubbe’nin bileşenleri gün yüzüne çıkarken, yeni ürünler başarıyla test ediliyor.

Türkiye’nin hava sahasının uçtan uca koruyacak olan Çelik Kubbe’nin bileşenleri

ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sisteminin atışı Sinop açıklarında TCG BEYKOZ gemisinden başarıyla gerçekleştirildi. 15 kilometre etkili menzile sahip olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, dikey atış, Yeni Nesil Kızılötesi (IIR), satha yakın gemi-savar ve seyir füzelerine, savaş uçaklarına, helikopterlere, İHA’lara karşı etkinlik, yüksek tek atım önleme olasılığı, yapay zeka destekli gelişmiş Atış Kontrol Sistemi, eş zamanlı çoklu angajma gibi özellikler barındırıyor.

Türk Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen GÖKSUR, çift yönlü veri bağı haberleşme sistemi sayesinde yüksek performans sergiliyor. Türk donanmasına; GÖKSUR 100-N VLS Dikey Atım Sistemi, GÖKSUR 100-N/StA Bağımsız Görev Yapabilen Sistem, GÖKSUR 100-N Savaş Yönetim Entegrasyonu Savaş Yönetim Sistemi ile Entegre Çalışabilen Sistem olarak üç konfigürasyonda sunulacak.

  • ABD’ye bağımlılık sona erecek

Fırkateyn ve korvet gibi farklı platformlara entegre edilebilen modüler yapıya sahip olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, ABD üretimi RAM Sistemi’nin muadili olarak geliştiriliyor.

GÖKSUR, BOZDOĞAN füzesinin, deniz platformlarının kullanımı için uyarlanan GÖKSUR IIR Füzelerini içerirken, Türkiye’nin ABD’ye olan bağımlılığını da sona erdirecek.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, ASELSAN öz kaynaklarıyla TÜBİTAK SAGE ile geliştirilen GÖKSUR IIR füzesinin ilk atışını, GÖKSUR 100-N VLS atıcı sistem üzerinden TCG Beykoz gemisinden başarıyla yapıldığını açıkladı. Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, GÖKSUR 100-N VLS’nin, farklı platformlara kolaylıkla entegre edilebilme, modüler ve birbirine bağlanabilir çoklu kullanım imkanı sağlayacağını belirtti. Görgün, “Atışı yapılan GÖKSUR IIR füzesi ile de veri bağı kabiliyeti, füze kanatçık katlama ve kanister kullanımı başarıyla test edilmiş oldu. GÖKSUR Nokta Hava Savunma Sistemi 15 kilometre menzil, IIR füze, dikey atış ve satha yakın uçan tehditlere karşı yüksek etkinlik özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ülkemize önemli bir savunma yeteneğinin kazandırılması yolundaki başarılarda emeği olan TÜBİTAK SAGE ve ASELSAN ekiplerimizi tebrik ediyoruz.” dedi.