Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tarımsal Üretimin Planlanması” Projesi

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Üretimin Planlanması” Projesi çalışmaları kapsamında teknik komite bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Üretimin Planlanması”

İl Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan toplantıya; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, HAYGEM Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanı İslam Köse, BÜGEM Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, SGB Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Daire Başkanı İbrahim Temizkan, TRGM Ziraat Yüksek Mühendis Uğur Yıldız, Tarımsal Üretim Planlaması İl Teknik Komitesi üyeleri, ilgili şube müdürleri, ilçe müdürleri, bakanlığa bağlı diğer müdürlükler ve Karabük’teki tarım paydaşlar katıldı.

Toplantı İl Müdürü Çetin Ayvalık’ın açılış konuşmalarından sonra Bakanlık temsilcilerinin Tarımsal Üretimin Planlanması hakkındaki sunumları ile devam etti.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, “Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanmasının ülke genelinde tüm paydaşlarımızla istişare içinde üretim odaklı kalkınma hamlemizle devam ederek, yapısal istikrar ve güven ikliminde Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planıyla ortaya koyduğumuz politikaları etkin bir koordinasyon ve takım ruhu çalışmasıyla uygulayarak ülke genelinde hayata geçirmeye çalışacağız. Bu kapsamda bakanlık politikalarımıza bağlı olarak bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde kayıtlılık, kalite, verimlilik, sektöre yatırım ve sürdürülebilirlik olmak üzere beş eksen üzerinde şekillendirilmektedir. Bu amaçla, 5488 ve 5403 sayılı kanunlarda değişiklik yaparak üretim planlaması, sözleşmeli üretim, kayıtlılık ve sürdürülebilirlikle üretime kazandırılması ile yeni politikalar oluşturulmaktadır.

Bölgesel istikrarlı bir büyüme ile tarımsal üretim planlama modeli uygulanarak stratejik ürünlerin, en uygun yerde üretilmesi ve yetiştirilmesiyle birlikte, kaynak kullanımında optimizasyon, verimlilik ve tarımsal hasılada artış sağlanması, hasat döneminde üreticilerimizin pazarlama sorunu yaşamalarının önüne geçilmesi, refah düzeylerinin yükselmesine katkı sağlanması ve iklim değişikliği dikkate alınarak doğal kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı temin edilerek, suyu merkeze alan bir üretim planlaması amaçlanmıştır.” dedi.

Toplantıda, üretim planlaması kapsamında Karabük’te yapılan çalışmalar gözden geçirilerek Bakanlık yetkililerince planlama süreci detaylı olarak anlatıldı. Soru cevapların ardından toplantı son buldu.​