Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karadeniz gazını üretim haznesine iletecek kuyubaşı vanaları görevleri için hazırlanıyor

YAVUZ SONDAJ GEMİSİ’NİN KEŞİF YAPILAN KUYULARA İNDİRECEĞİ VE KARADENİZ’DE ÜRETİLECEK GAZI KUYU BAŞINDAN ÜRETİM HAZİNESİNE İLETECEK KUYUBAŞI VANALARI FİLYOS LİMANI’NDA DENİZ TABANINA İNDİRİLMEK İÇİN HAZIRLANIYOR. İLKİ MART AYININ SONUNDA GELEN VANALARDAN İKİNCİSİ DÜN LİMANA İNDİRİLDİ.

YAVUZ SONDAJ GEMİSİ’NİN KEŞİF YAPILAN KUYULARA İNDİRECEĞİ VE KARADENİZ’DE ÜRETİLECEK

Yavuz Sondaj Gemisi’nin keşif yapılan kuyulara indireceği ve Karadeniz’de üretilecek gazı kuyu başından üretim hazinesine iletecek kuyubaşı vanaları Filyos Limanı’nda deniz tabanına indirilmek için hazırlanıyor. İlki Mart ayının sonunda gelen vanalardan ikincisi dün limana indirildi.

Kuyubaşı vanaları, içinde bulunan akış ölçer, sensör, dedektör ve çeşitli vana takımlarıyla üretilecek gazı kuyu başından üretim haznesine iletiyor. İlki Mart ayının sonunda diğeri ise dün Filyos Limanı’na getirilen kuyubaşı vanaları, Yavuz Sondaj Gemisi ve KAŞİF isimli su altı robotuyla deniz tabanına indirilecek. 4 tıra denk 65 tonluk ağırlığa, 5 metre yüksekliğe ve 6 metre genişliğe sahip dev vanalardan 8 tane daha gelmesi planlanıyor.