Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akay: “Kredi Kartıyla Yumurta Dönemi”

Karabük Merkez’de pazarcı esnafını ziyaret eden CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, tezgahında “Kredi kartı geçerlidir.” yazan yumurta satıcısının ekonomi ile ilgili yaptığı serzenişe kulak verdi.

Karabük Merkez’de pazarcı esnafını ziyaret eden CHP Karabük Milletvekili Cevdet

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Şubat 2018’de tanesi 25 kuruş, 30’lu kolisi ise 7.5 lira olan yumurtanın, Şubat 2024’te tanesi 2.5 liraya 30’lu kolisinin ise 75 liraya yükseldiğini belirtti. Evlerin vazgeçilmezi, en ucuz protein kaynağı yumurtanın 6 yılda yüzde 900 oranında artış gösterdiğini ifade eden Akay, ekonomik buhran yaşayan vatandaşın, artık yumurtayı dahi kredi kartıyla alır duruma geldiğini belirtti.

Karabük’te bir yumurta satıcısı vatandaşın cebinde para olmadığı için kredi kartıyla yumurta satışına başladığını aktaran Akay, 2018 yılından bu yana, yaşanan ekonomik kriz vatandaşın sofrasını her geçen gün daha da küçültürken, vatandaşın cebindeki deliği daha da büyüttüğünü, geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşların nakit para bulamadığı için kredi kartına yüklendiğini kaydetti.

Milletvekili Akay’a konuşan pazarcı esnafı, “Vatandaşın alım gücü maalesef kalmadı. Yumurta, fakirin evine giren en ucuz ürünken onun fiyatı bile uçtu. Yumurtayı maliyetinin altında satmamıza rağmen vatandaş nakit parayla evine yumurta dahi götüremiyor. Vatandaşın bu acı durumuna üzüldüğümüz için kredi kartıyla satış dönemini başlattık. Vatandaş o kadar kötü durumda ki borçlanarak yumurta alır hale geldi.” dedi.

  • “Vatandaş 75 lira için kredi kartına muhtaç hale geldi”

Esnafın sorunlarına kulak verdikten sonra vatandaşın geldiği durum hakkında konuşan CHP’li Akay, “Emekli vatandaşlarımızın nüfus yoğunluğuna göre en çok yaşadığı ikinci şehir olan seçim bölgem Karabük’te emeklilerimiz yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Geçim o kadar zorlaştı ki yumurtayı dahi nakit parayla alacak gücü kalmadı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız yumurtayı bile artık kredi kartına borçlanarak alıyor. Vatandaşlarımız iktidarın yanlış politikaları karşısında ezilirken her geçen gün daha da yoksul bir hale geliyor. Satıcı ise aylık yüzde 4.5’den kredi kartı komisyonu ödemek zorunda kalıyor. 2018 yılından bu yana, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin çarpıklığı vatandaşlarımızı daha da yoksullaştırmış durumda. ‘Yedi sente muhtaç ülkemizi bugünlere getirdik.’ diyen iktidar, 75 liralık bir koli yumurta için vatandaşımızı kredi kartına muhtaç etti.” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç