Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
https://www.mic-immobilie.de/

SOSYALFEST’te ödüller sahiplerini buldu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) kapsamında gerçekleştirilen SOSYALFEST Sosyal Model Tasarım Yarışmalarında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, kurumsal sponsorlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Kırışık, SOSYALFEST’in gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kırışık, belli bir toprak parçasını saldırıdan korumak açısından mühendislik gücüne ihtiyaç olduğunu ifade ederek, “Bunun yanında asıl en önemli gücümüz kişiyi, insanı ve toplumu bir arada tutan değerler sistemini yüceltmek, yaşamak, yaşatmak, insanların birlik ve beraberliğini artırmak, sorunlarla başa çıkabilecek kapasiteyi ortaya çıkarmak ve sorunlarımızı çözecek, dünyaya kendi milli ve manevi değerlerimizi gösterecek sosyal modeller üretmemiz gerekiyor. İşte bu sosyal modellerimizi bütün dünyaya SOSYALFEST ile gösterme kararlılığındayız. İlkini yapmış olduğumuz Sosyal Bilimler Festivali gerçekten son derece başarılı oldu.” dedi.

  • “Öğrencilerimiz Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip çıkıyor”

Sosyal bilimler sahasının canlanmasına, üst düzey çalışmalar yapılmasına, Türkiye Yüzyılı vizyonunun dünyaya damgasını vurmasına çok istekli bir toplum ve gençlik olduğunu vurgulayan Kırışık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade etmiş olduğu Türkiye Yüzyılı vizyonunu biz bir yarışma olarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışması olarak ilan ettik.” diye konuştu.

Kırışık, üniversite kategorisinde yapmış oldukları bu yarışmaya en çok başvuru aldıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

“Bu da gösteriyor ki gençliğimiz, öğrencilerimiz Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip çıkıyor, destekliyor, buna inanmış ve bunun arkasında kararlı bir şekilde duruyor. Bu bizim gelecek vizyonumuz açısından son derece ümit verici, başarılı olacağımızı gösterici ve inancımızı perçinleyici bir rol ortaya koyduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.”

Üniversite, lise ve ortaokul öğrencileri, Cumhuriyetin 100. yılına ve “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna uygun olarak milli sosyal bilimler hamlesini başlatacak SOSYALFEST kapsamında gerçekleştirilen Sosyal Model Tasarım Yarışmaları’na katılarak, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli toplumsal sorunlarına yönelik çözüm odaklı projeler geliştirdi.

Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki potansiyelini sergilemek için önemli bir platform olma özelliği taşıyan SOSYALFEST Sosyal Model Tasarım Yarışmaları’na üniversite kategorisinde 2 bin 857, lise kategorisinde 668 ve ortaokul kategorisinde 258 olmak üzere toplam 3 bin 783 başvuru yapıldı.

Yapılan başvuruların ardından jüri üyeleri, Türkiye’nin ve dünyanın toplumsal sorunlarına ilişkin tasarlanan sosyal modelleri değerlendirerek finalistleri belirledi.

Üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde finale kalan takımlar ve bireysel yarışmacılar, 2-3 Mart tarihlerinde SOSYALFEST’te sunumlarını yaparak sosyal model sunumlarını gerçekleştirdi.

Yapılan sunumların ardından jüri üyeleri ödüle layık görülen Sosyal Model Tasarımlarını belirledi.

  • Ödüller verildi

Yapılan değerlendirmeler neticesinde “Üniversite” kategorisinde, Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Kültür Hadimleri” projesi birinci,  “Anıt Köyler ” projesi ikinci, “Toplumsal İyilik Ağı” projesi üçüncü, Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Görme Engellilere Yönelik Akıl Oyunları Tasarımı” projesi birinci, “Farkındalık Evi” projesi ikinci, “Sessizliğe Sesli Eller Projesi” üçüncü, Şiddetin Azaltılması Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Drama ve Sosyal Beceri Atölyesi: Şiddeti Azaltmada Yaratıcı Çözümler ” projesi birinci, “Dönüşüm Yolu” projesi ikinci, “Kaygısız Seyirler” projesi üçüncü, Ekolojik Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Doğa Kahramanları Ekoloji Macerası” projesi birinci, “SürdürApp” projesi, “Ekoİz-Çevreye ve Geleceğe İz Bırak” projesi üçüncü,  İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Kapsül Besin” projesi birinci, “Birlikte Paylaşalım” projesi ikinci, “Anadolu Tarihinin Teatral Müzesi” projesi üçüncü oldu.

“Lise” kategorisinde, Akademik Başarının Artırılması Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Gelişen ve Geliştiren Okul Modeli” projesi birinci, “Çocuk Psiko-Sosyal Destek Merkezi Projesi” ikinci, “MAYT (Modüler AYT -TYT)” projesi üçüncü, Sıfır Atık Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “AYM Atık Yağdan Mürekkebe” projesi birinci, “Yeşil Mahalle Dönüşümü: Sıfır Atık, Sonsuz İyilik” projesi ikinci, “Geri Dönüşüm Seferberliği” projesi üçüncü, Yerel İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Türkiye’nin Yeşil Yüzyılı: Sürdürülebilir Kırsal Yerleşim Modeli” projesi, “Çayırdan Sofraya” projesi  ikinci, “Biyobozunur Fidan Tüpü” projesi üçüncü, Dinin Yaşanmasına Yönelik Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Hayatı Anlamada Rol Edinilecek Modeller (HAREM)” projesi birinci, “ ‘Ben De Varım’ Sosyal Veri Keşif ve Çözüm Modeli Projesi” ikinci, “Beni İyileştiren Nesil (BİN)” projesi üçüncü, Kişisel Gelişim Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “D.E.D.İ” projesi birinci, “MTRS (Merkezi Terapist Randevu Sistemi)” projesi ikinci, “Gelişim Rotası” projesi üçüncü, Aile İçi Dayanışma Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Aile İçi Dayanışmayı Arttırma Programı (ADAP)” projesi birinci, “Ailede Dayanışma Eğitim Programı (ADEP)” projesi ikinci, “Aile Kulesi” projesi üçüncü oldu.

“Ortaokul” kategorisinde ise Güzel Ahlak Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Sorumlu Çocuklar Mutlu Yarınlar” projesi birinci, ”İlmek İlmek Tebessüm” projesi ikinci, “İyilik Timi Edu   (Eğitim-Deneyim-Uygulama) Projesi” üçüncü,  Zaman Yönetimi Sosyal Model Tasarım Yarışmasında “Zamanın Efendisi” projesi birinci, “Zaman Yönetimi” projesi, “Ev-Okul-Cami Üçgeninde Yetişen Bireyler Projesi” üçüncü, Yaz Tatili Sosyal Model Tasarım Yarışmasında ise “Yaz Burada Sen Neredesin?” projesi birinci, “Meslek Öğreniyorum” projesi ikinci, “Yazın Gücü” projesi üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin finalistlere ödüller Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Yarışma sonucunda 14 farklı kategoride birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL ve üçüncüye 10 bin TL olmak üzere toplamda 700 bin TL’lik ödül verildi.

SOSYALFEST kapsamında “Sizin Gözünüzden SOSYALFEST” teması ile düzenlenen Fotomaraton Yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Ahmet Utku Ünal birinci, Hediye Aras ikinci ve Emrehan Sütçü üçüncü olarak ödül almaya hak kazandı.

Ayrıca, Platin Sponsor KARDEMİR’i temsilen Kurumsal İletişim Müdürü Emrullah Taş’a, Altın Sponsor olan Şefik Yılmaz Dizdar’a, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Cengiz Ünal’a, MARZINC adına Ceyhun Tatar’a, Yeşilyurt Demir Çelik adına Reyhan Özkara’ya, Gümüş Sponsor olan Altın Kalem Öğrenci Yurdu adına Adnan Kalem’e, Saka Demir Çelik adına Doç. Dr. Nihat Yılmaz’a, Ünal Mühendislik adına Cengiz Ünal’a protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi.