reklam
reklam

İçme Suyu Gölet'inde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi - Karabük Medya Haber - Karabük HaberKarabük Medya Haber – Karabük Haber

27 Eylül 2023 - 00:45

İçme Suyu Gölet’inde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi

İçme Suyu Gölet’inde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi
Son Güncelleme :

16 Mart 2021 - 14:59

39 views

Bolu ’nun İçme Suyu Gölet’inde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi

Bolu ’da geçtiğimiz ay boyunca etkili olan kar ve yağmur yağışı sonrasında kentin içme suyunun karşılandığı Gölköy Baraj Gölet’inde su seviyesini yüzde 43’e yükseltti.

Bolu ’da yağışların mevsim normallerinin altında kalması sebebiyle doluluk oranı yüzde 18’lere kadar düşen kentin içme suyunun karşılandığı Gölköy Baraj Gölet’inde su seviyesi yükselmeye devam ediyor.
Kent merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2000 yılından itibaren kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan 24 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gölköy Barajı’nda geçtiğimiz aylarda yüzde 18’lere kadar düşen su seviyesi yağmur ve kar yağışlarıyla yüzde 32’lere kadar çıkmıştı.
İl genelinde etkili olan kar yağışı ve yağmurun ardından Gölköy Baraj Gölet’inde su seviyesi yüzde 35 arttı. Karların eridiği ve yer altı kaynaklarının beslediği Gölköy’de seviye yüzde 43’e yükseldi.

İçme Suyu Göletinde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi
İçme Suyu Göletinde Seviye Yüzde 43’e Yükseldi

Gölköy Barajı’nda bugün itibariyle 10 milyon metreküp su tutulurken, önümüzdeki günlerde seviyenin artması bekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.