Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
https://www.mic-immobilie.de/

“Bitirme Projeleri Sergisi” düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesi Tıp ve Biyomedikal Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen “2023-2024 Bitirme Projeleri Sergisi” Mühendislik Fakültesi fuaye alanında gerçekleşti.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik

Sergide Tıp Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği öğrencileri bitirme projelerini  sundu, katılımcılara tanıtımlarını yaptı. Sergi hakkında bilgi veren KBÜ Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Erden, “Sergimizde ülkemizin hızla büyüyen sektörlerinden biri olan sağlık alanında 21 adet proje yer alıyor. Tıp ve Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu başarılı projelerin yine öğrencilerimiz tarafından sunumu yapılmaktadır. Projelerin neredeyse yarısı TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Bu konuda ülkemizdeki yatırımcı ve sanayicilerin projelere destek olmasını bekliyoruz. Projelerimiz özellikle inovasyon odaklı yapılmıştır.  Dünya’da var olan tıbbi cihazları geliştirerek işlevini arttırma ve iyileştirme gayreti içerisindeyiz. Bu aşamada multidispliner bakış açısı sunarak yeni çıkan teknolojilerin adaptasyonuna öncülük etmeye ve çıtayı daha üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz. Projelerin hazırlanma aşamasında doktorlarla işbirliği içerisinde bulunarak yenilikçi çözümler ortaya çıkarıyoruz. Öğrencilerimizin bir yıllık yoğun çalışmaları sonucunda hazırladıkları prototip cihazları ve ürünleri sergilemekten büyük gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Sergide yer alan projelerle ilgili detaylara da değinen Erden, “Sergimizde yer alan çalışmalar arasında; Beyaz Kan Hücrelerinin Tespiti ve Sınıflandırılması, Yapay Zeka Teknikleri ile Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Noninvaziv Glikoz Konsantrasyonu Ölçüm Sistemi, Hastane Otomasyon Sistemi, İşaret Dilini Sese Çeviren Akıllı Eldiven, Damar Görüntüleme Cihazı, Nabız Kalem, Derin Öğrenme Kullanarak Beyin MR Görüntülerinden Beyin Kanserinin Tespiti, Yapay Sinir Ağları ve Biyouyumlu Mikroşerit Yama Anten ile Kolorektal Kanserin Teşhisi, Yüksek Nanopartikül Bağlama Kapasitesine Sahip Biyouyumlu Jelatin Hidrojellerin Kontrollü Bir Yaklaşımla Üretilebilirliğinin Araştırılması , Doğal Kaynaklı İnsan Dostu Kitosan/PVA Hidrojellerin Üretimi ve Nanopartikül Yükleme Kapasitesinin Nem Tutma ve Su Emicilik Özelliklerine Etkisinin Araştırılması, 3B Yazıcı Kullanılarak 3B Ayak Ateli (Foot Brace) Yapımı, Rh Tespit İçin Taşınabilir Biyosensör, EKG Projesi, Diş İmplantlarında Farklı Vida Profillerin Biomekanik Yükler Altında Deformasyon ve Gerilmeye Etkisi. Bir Sonlu Elemanlar Analizi, Böbrek Dokusu N-Glikom ve Makine Öğrenimi Kullanılarak Kanser Kontrol Sınıflandırması, Cilt Kanserinin Tespiti, UV-VIS Spektroskopisi ve Makine Öğrenmeyle Bal Sahteciliğini Önlemek İçin Yeni Bir Yöntemin Geliştirilmesi, Mesane İçindeki İdrar Miktarının Ölçülmesi, Biyonik Kol, Scabies (Uyuz) Hastalığı Ön Tanısında Kullanılacak Yapay Zekâ Destekli Mobil Uygulamanın Geliştirilmesi gibi bir çok yenilikçi/inovatif proje bulunmaktadır.” dedi.